top of page

Gezinshuis

 

Wij bieden de mogelijkheid voor permanente huisvesting van 6 cliënten met een verstandelijke beperking. De cliënt heeft een eigen zit/slaapkamer, 1 badkamer (per 2/4 clienten), gezamelijk keuken, bijkeuken en een ruime woonkamer.

 

De cliënt financiert de aankleding van hun eigen zit/slaapkamer zelf, waaronder (brandwerende) gordijnen, bed (evt., hoog/laag),(kleding) kasten en eventueel andere aankleding.

De zit/slaapkamer van de cliënt wordt opgeleverd in een neutrale kleur, wij bieden de cliënt de mogelijkheid om de bekleding van de muren naar eigen smaak te bekleden. De kleur van de plafons, kozijnen, deurposten en verwarming worden door ons bepaald.

 

Cliënten plaatsing

 

Plaatsing van 6 cliënten wordt gedaan in samenwerking met de Driestroom te Elst.

Ons gezinshuis heeft een overeenkomst met de Driestroom, waarin omschreven staat dat de Driestroom zes plaatsen reserveert in ons gezinshuis. Het zorgloket van Driestroom (www.driestroom.nl/volwassenen) is mede verantwoordelijk voor de plaatsing van zes cliënten in ons gezinshuis en het bieden van dagbesteding aan zes cliënten. (de cliënt is niet verplicht om dagbesteding af te nemen van de Driestroom) Het cliënten werven verloopt altijd in samenspraak met het zorgechtpaar, waarbij het zorgechtpaar de eindverantwoording heeft voor het plaatsen van een cliënt

 

Financiëel overzicht      

 

Basis kosten

 

De cliënt betaald met zijn PBG (persoon gebonden budget) of ZIN (zorg in natura) voor de zorg en begeleiding die wij als gezinsouders aan onze cliënt bieden en voor hun basismaaltijd. Onder de basismaaltijd wordt bedoeld de warme maaltijd, broodmaaltijden, koffie, thee, melk, karnemelk, limonade en fruit.

 

De huur en bijkomende kosten kunnen uit, bijvoorbeeld de Wajonguitkering van de cliënt betaald worden, de cliënt betaalt per maand een bedrag voor het wonen in ons gezinshuis. Hieronder vallen; huur, energiekosten, gemeentelijke belastingen, ed. Deze zullen maandelijks gefactureerd worden. ( Dit geldt alleen als er via PGB geplaats wordt, anders wordt er alleen een bedrag gevraagd voor extra consumptie e.d.)

                                                                                                                     

We vragen een bijdrage voor het vrije tijds vervoer, zodat wij met de cliënt in het weekend, vakantie en buiten werktijd activiteiten kunnen ondernemen of  bv. voor brengen van de cliënt naar sporten, familie enz.  En een zakelijke vervoersbijdrage voor bv. het bezoeken van tandarts, arts, fysio en het doen voor de boodschappen.

 

De bijdrage voor de extra voeding is voor de koffie en thee voor visite van vrienden en/of familie van de cliënt zelf en voor de chips, drank en toastje voor in het weekend.

bottom of page